Monday, November 22, 2010

Jing -Jang


Elsosorban bocsanatot kerek azoktol az emberektol akik netan az oldalamra tevedtek valamilyen veletlen utjan es olvasas kozben zavarja oket hogy nincsenek ekezetek. A magyarazat nem az hogy lusta vagyok ekezeteket hasznalni, hanem az hogy altalaban a munkahelyemen irom ezeket mert otthon nem igazan van idom, is a melos gepemen nincsen sajnos magyar nyelvi beallitas. Igerem azonban hogy ha netan sikerul elinteznem hogy legyen akkor mar szep ekezetekkel fogok irni, addigis bocsanatot kerek. (Bocs tesokam, meg turd el egy kicsit:))

Es most jon a lenyeg. Nem fogok hazudni, nem az en fejembol pattant ki az otlet, de szeretnem elhinni hogy azert van belolem is valami ebben a medalban. Az eredeti minta egy orosz ujsagbol van, ha valakit erdekel csak irjon es elkuldom a kepet, sajnos a link ahonnan letoltottem mar nincsen meg. Megmondom oszinten hogy csak dicserni tudom az oroszokat, mert gyonyoru dolgokat alkotnak.(persze ezzel nem szeretnek megserteni senkit, de eddig a legtobb gyonyoru gyomgyfuzeseket naluk lattam) Ez a nem kis medal minden eggyes darabja borre van varva, (kiveve persze azok amelyek a ket nagy uvegko korul vannak) es nagyonsok idomet vette fel. Legeloszor amikor elkeszitettem nem jott hogy elhiggyem hogy sikerul, annyira boldog voltam ........  kb 5 masodpercig mert, akkor vettem eszre hogy az egyikk oldala koverebb, nagyobb  volt mint a masik :(  Igyhat a nagy orom helyett nekialltam lassan visszabontani a gyongyoket es ujjra varni hogy szimetrikus legyen. Ez lett a veg- vegeredmeny, remelem tetszik :)

I won’t lie, the idea for this didn’t drop out of my head, but I would like to think that there is something from me too in it. The original pattern / piece I found in a Russian magazine, if someone is interested in seeing the original one, you can write and I will send it to you, because I don’t have the link from where I downloaded it. I have to say that the Russian make beautiful, exquisite jewelries. (Whit this I’m not saying that they are the only ones who make beautiful jewelry, just that till now I have seen the most from them.) For those who are wondering, all the beads are sewed to a piece of leather. (Except those that are around the two big glass stones) And believe me that it took me a lode o f time to make it. The first time I finished it, I was so happy …. for about 5 seconds because then I realized that one side of it was bigger than the other:( So I had to start un-sewing the beads from the leather so to bring so me symmetry to it, and believe me it was harder then sewing them on for the first time. This is the final product, I hope you like it:)

1 comment:

Iza said...

Még pár napig csak eltűröm az ékezetlenkedést....:)